Gå til sidens hovedinnhold

Caldera synger på Grorud og på Gran

28. november - første søndag i advent - inviterer Caldera til julekonsert i Grorud kirke. Dette er også en jubileumskonsert for Caldera siden koret feirer 35-årsjubileum i år.

– Vi startet i 1986, og lite ante vi som begynte den gangen hvilket eventyr vi skulle få være med på, sier dirigent Anne-Britt Henriksen.

Fredskonserter

– Vi har gjort mye spennende i løpet av disse 35 årene. Allerede i 1987 arrangerte vi den første fredskonserten i Bjertnesaulaen. Dette skulle bli starten på et godt samarbeid med Amnestygruppa i Nittedal, og i løpet av årene konserten ble arrangert hadde vi med oss kjente norske artister som Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Ole Paus, Kari Bremnes og Jonas Fjeld, for å nevne noen. Et par kjente svensker, Göran Fristorp og Mikael Wiehe, tok også turen til Nittedal.

– I løpet av årene konsertene ble arrangert samlet vi inn over 450.000 kroner til Amnesty International. Det er vel noe vi kan være stolte av?

Vært utenlands

– Av andre ting vi kan nevne er årlige showkonserter, hvor vi har utfordret oss selv med koreografi og dans, og deltakelse i internasjonale konkurranser. Vi har vært i Italia (to ganger), Spania, på Malta, to ganger i Østerrike (Wien og Salzburg), Hellas, Irland, i Sveits og i Tsjekkia. Ett av høydepunktene var da vi vant finalen i Syng for oss i Bergen og i Praha da vi vant hele tre priser.

– Hovedfokuset vårt har vært å konkurrere med oss selv, men det er selvsagt også gøy at vi har vi klart å hevde oss som et såkalt «gullkor» i de konkurransene vi har deltatt i utenlands, dvs at vi de siste årene har klart å synge oss til det som kalles gulldiplom i alle klassene vi har deltatt i. Noen ganger har vi også gått av med seieren i klassene vi har deltatt i, og det er selvsagt veldig inspirerende.

– Disse konkurransene har vært med på å utvikle koret musikalsk, men de har også vært viktige sosialt. Det å jobbe sammen mot et felles mål er utviklende både musikalsk og sosialt, understreker Henriksen.

Tradisjon på Grorud

Caldera har i mange år arrangert julekonsert i Grorud kirke.

– Dette har blitt et flott møtepunkt for vårt publikum både i og utenfor Nittedal. På julekonsertene har vi vært alene eller hatt med oss gjester. I år har vi med oss Thomas Knudsen på piano og danser Anne Bratteberg.

– Vi har satt sammen et program vi mener skal gi publikum en god start på adventstiden. Publikum vil få høre kjente og kjære julesanger, gjerne i en litt ny og spennende innpakning. I tillegg byr vi på et variert utvalg av sanger/musikk knyttet til jula og til årstiden, og vi mener og håper at vi i løpet av den timelange konserten skal klare å skape magi og sette publikum i julestemning.

Også på Hadeland

De siste årene har koret også startet en ny tradisjon med julekonsert i Mariakirken på Granavollen på Hadeland.

– Dette er virkelig stedet for å komme i julestemning, og vi i koret er glade for å kunne invitere til julekonsert her i år igjen onsdagen etter at jula ble sparket i gang første søndag i advent.

– Vi håper at publikum igjen vil strømme til både Grorud og Granavollen og bli med på vår lille julebonanza tidlig i adventstida, avslutter Caldera-dirigenten.

Kommentarer til denne saken