De første bussene vil være i gang fra klokken 12 i dag, torsdag.

– Likevel må folk belage seg på at det vil være driftsforstyrrelser utover hele dagen, skriver Yrkestrafikkforbundet i en pressemelding torsdag morgen.

Et flertall av forhandlingsdelegasjonen anbefaler oppgjøret. Nå skal forhandlingsresultatet ut på uravstemning til medlemmene i de fire organisasjonene, melder NTB.

Dersom forslaget får flertall blant den samlede medlemsmassen, blir oppgjøret godkjent.

– Vi har mer enn doblet det opprinnelige tilbudet fra arbeidsgiver. Det gis generelle tillegg på til sammen 5,50 kroner, samt 1 krone som fagbrevtillegg i 2020, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes i en pressemelding.

De første bussjåførene ble tatt ut i streik søndag 20. september. Totalt la over 8.000 bussjåfører landet over ned sitt arbeid, og streiken har rammet hele landet.

– Vi vil takke befolkningen og passasjerene våre for den massive støtten vi har opplevd gjennom streiken, sier forhandlingsleder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet til NTB.

Ruter har lagt ut denne meldinga torsdag morgen:

«Det kommer til å ta litt tid å få trafikken ordentlig på plass. Det vil være forsinkelser og redusert trafikk for bussene fra 12 og utover dagen. Reiseplanlegger kommer ikke til å være helt presis før i morgen, fredag. Husk reiserådene og beregn god tid.»