Gå til sidens hovedinnhold

Prisrekord for to-roms

Artikkelen er over 7 år gammel

Mens boligprisene ser ut til å flate ut, blir det satt nye prisrekorder for utleie av boliger

(Siste)

Mai-rekorden kom i Oslo der det nå i snitt koster 11.073 kroner å leie en to-romsleilighet. Dette er en økning på 4,2 prosent fra april og 1,9 prosent fra mai i fjor.

Det har aldri tidligere vært registrert en så høy snittpris for en to-roms utleieleilighet i Oslo, ifølge Norges største utleier, Utleiemegleren, som varsler om høytrykk i markedet for sentrale utleieleiligheter.

Den siste prisoversikten fra Utleiemegleren viser også at det i snitt kostet 8.406 kroner måneden å leie en ett-roms leilighet i hovedstaden. Dette er en oppgang på 7,0 prosent fra april og 3,3 prosent fra samme måned i fjor.

En tre-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13.984 kroner. Det er opp 7,4 prosent fra april, men ned 1,1 prosent fra mai i 2012.

– Det store høytrykket i leiemarkedet lar vente på seg, men vi forventer at det siger inn over landet i tiden fram mot sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren på Frogner i Oslo, Geir Skogheim, som legger til at det likevel er relativt mange ledige utleieboliger i Oslo-området.

– Det gjør at det ennå går greit å leie bolig i Oslo området. Men siden påske har vi sett en økning i prisene på de sentrale leilighetene, og det er også disse leilighetene som er best besøkt påvisningene, sier Skogheim.

Trondheim

I snitt kostet det 10.166 kroner å leie en to-roms leilighet i Trondheim i mai – en oppgang på 1,6 prosent sammenlignet med april og en oppgang på 9,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Vi kan trygt si at høysesongen er i gang i Trondheim. Nå er det sånn at vi har mange flere leietagere enn boliger, og de fleste av leietagerne er studenter, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Hun legger til at det har kommet inn litt få nye utleieboliger i mai, men at det typisk vil komme flere boliger på markedet i løpet av juni.

Stavanger og Romerike

I Stavanger kostet en to-roms i snitt 12.357 kroner i mai. Det er en økning på 6,9 prosent fra forrige måned og 1,6 prosent fra mai i fjor

– Interessen for annonserte boliger synes å ha tatt seg noe opp, og det har også vært et jevnt tilsig av nye ledige boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

På Romerike var snittprisen for tilsvarende leilighet 11.440 kroner; en oppgang på 0,8 prosent sammenlignet april, men hele 4,7 prosent siden.

– Det har vært en aktiv maimåned på utleiemarkedet på Romerike. Noe av årsaken slik jeg ser det er at det er en del nye leilighetskomplekser som står ferdig i disse dager. Det gjør at tilbudet blir større fordi det er en del eiendomsinvestorer som kjøper for å leie ut, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Bærum og Bergen

I Bærum og Bergen er utleieprisene svakt økende.

– Vi merker større pågang fra personer som ønsker å leie enn vi har gjort de foregående månedene. Det er tydelig at vi nå er på vei inn i høysesongen. Normalt sett er det imidlertid mot slutten av juni og begynnelsen av juli pågangen fra folk som vil leie virkelig tar av, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han legger til at dersom man vet at man skal leie bolig i Bergen fra i sommer, kan det være lurt å være rask og se om man kan finne seg noe før det virkelige sommerrushet. Det er, som vanlig på denne årstiden, størst etterspørsel etter små og sentralt beliggende leiligheter.

Drammen

– Utleieprisene i Drammen i mai holder seg uforandret i forhold til forrige måned, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

– Etter en noe avventende og roligere periode med færre folk på visning har interessen igjen tatt seg opp i mai. Vi ser at tiden annonsene ligger på internett har gått ned og at de fleste boligene nå blir leid ut etter første visningsrunde. (ANB)

Kommentarer til denne saken