Gå til sidens hovedinnhold

Fra hytte til hus

Artikkelen er over 7 år gammel

Familien Lund kjøpte en liten hytte, og gjorde den om til en stor enebolig på til sammen 500 kvadratmeter.

(Siste)

[Bergensavisen] – Ja, det er stort, men når jeg tenker meg om, er det faktisk ikke et eneste rom jeg ville unnvære, selv om noen sikkert kunne vært mindre, sier Kristine Lund.

Hun bor i en moderne enebolig som mannen og byggmesteren Terje har bygget. De har tre barn og for tiden en au pair boende i huset.

Likevel har de god plass til gjester. Huset i seg selv er 400 kvadratmeter, og med både garasje og utebod på 50 kvadratmeter, kommer de opp i et halvt tusen kvadratmeter bolig.

Se flere bilder fra den flotte eneboligen

Familien kom fra tomannsbolig da de kjøpte hytten på 85 kvadrat på Grimseid i Bergen. Familien bodde i hytten mens de bygget drømmeboligen over.

– Vi har mange ting, og følte vi bodde i høyden da, sier Terje.

Han var bevisst på at selv om huset er stort, skal det ikke virke slik. Huset er derfor vridd litt, slik at man ikke kan se fra den ene siden til den andre.

I tillegg er det laget en halvetasje mellom kjøkken og stueavdeling. Selv om det er god plass og høye vinduer, får man ikke noen ekkofølelse i hjemmet.

– Jeg ville beholde det hjemmekoselige, så her er det ingen ballsaler, forteller Terje.

Huset, slik det er nå, sto ferdig for vel tre år siden, men familiefaren har stadig nye prosjekter.

Terje er selv oppvokst i blokk, men ville gjerne ha god plass når han skulle bygge selv. Særlig fornøyd er han med sportsboden på 50 kvadrat, som også fungerer som verksted og treningsrom.

– Her kan jeg til og med gå inn og trene om natten uten at noen hører meg.

I tillegg til stor hage og flere terrasser, et romslig kjøkken, stue, en TV-stue, en kjellerstue, kontor, vaskerom og boder, har familien hele seks soverom.

Det ene soverommet fungerer som mannens kontor.

– Konen roter sånn, jeg liker å ha det på min måte, ler Terje. (ANB)

Her kan du treffe hele familien

Kommentarer til denne saken