Nittedal Skiskytterlag stilte med fem utøvere, og det er flere år siden såpass mange fra klubben har vært med. Ut fra norgescupløpene tidligere i vinter var det Henrik Omland og Ida Fuglset som hadde de største ambisjonene, men det er høyt nivå i NM. Norge tok blant annet flere medaljer i junior-VM i vinter.

Fellesstart

NM startet med fellesstart på fredag, og her deltok Henrik Omland, Markus Hannestad og Ådne Fleisje i M17. Henrik ledet helt til tredje skyting, men med to og tre bom på de to siste skytingene (stående), falt han ned til en femteplass. Èn bom mindre ville gitt bronsemedalje. Markus ble nr 44 og Ådne nr 54.

I K17 hadde Ida Fuglset som vanlig høy fart i sporet, men ni bom på de fire skytingene ble litt for mye. Men tross dette ble det en respektabel 12. plass på Ida. I K19 hang Lisa Fergusson Sørlien godt med til de stående skytingene, hun var oppe på 4. plass underveis i løpet. Men med tre bom på hver av de stående skytingene falt hun ned til 20. plass i mål.

Sprint

På lørdagens sprint var det igjen Henrik Omland som gjorde det best i M17. Sju treff holdt til 8. plass. Henrik var jevnt over litt misfornøyd med skytingen i NM. Målet om medalje ble ikke innfridd, og han falt ned fra 2. til 3. plass totalt i norgescupen. Men han har fortsatt muligheten til å ta tilbake 2. plassen under finalen, som går i Vik i Sogn om 14 dager.

Ådne Fleisje, som har slitt litt fysisk og brukt mye av denne sesongen til gjenoppbygging, fikk en opptur med ni treff og sesongens beste plassering i NC (47). Det viser at det går riktig vei, og gir motivasjon til videre satsning. Markus ble nr. 54 med seks treff.

I K17 ble det også på lørdagens sprint litt for mange bom for Ida Fuglset. Hun fikk likevel en flott 9. plass etter seks treff. I K19 fikk Lisa Fergusson Sørlien en etterlengtet opptur etter mye motgang denne sesongen. Etter tre måneders treningsavbrekk i vår/sommer grunnet mandeloperasjon med komplikasjoner, har planen hele tiden vært å bygge seg gradvis opp til å prestere i NM. Det ble ni treff og 9. plass, men bommen kom på det aller siste skuddet. Litt bittert var det at med treff også på det skuddet kunne det blitt en bronsemedalje, men uansett var det en lettelse at det endelig fungerte bra både i sporet og på standplass for Lisa.

Stafetter

NM ble avsluttet med stafett, der tidene fra fellesstarten og sprinten var grunnlaget for uttak. Det er kretslag i NM-stafetten, og Oslo og Akershus Skiskytterkrets stilte hele åtte lag i jenter 17-19 år og seks lag i gutter 17-19 år. Henrik Omland gikk på kretsens andrelag og ble til slutt nummer fire. Andre plasseringer for nittedølene på stafetten ble Markus Hannestad nr 21, Ida Fuglset nr 13 og Lisa Sørlien nr 16.

For de fleste løperne er de viktigste løpene nå over, men Henrik, Ida og Lisa er kvalifisert til norgescupfinalen og skal gå fellesstart i Vik i Sogn 26. mars. Her skal også de fleste gå den TV-sendte sprinten for seniorene. En glimrende anledning for å se hvor langt det er opp til verdens beste skiskyttere.