Motorhistorisk treff på Kirkerud gård

I FJOR: Slik så det ut på Kirkerud under fjorårets treff.

I FJOR: Slik så det ut på Kirkerud under fjorårets treff. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 8. september er det duket for nytt veteranbiltreff på Kirkerud gård, det fjerde i rekken på like mange år.

DEL

Da er vel innafor å kalle det en tradisjon, ikke sant? Det er det de håper på, gjengen som står klare til å ta imot fine veteranbiler i alle fasonger og glade publikummere.

Kirkerud gård har lange tradisjoner i å arrangere forskjellige kulturtilbud. De som har levet en stund, kan kanskje huske fjernsynsgården, som ble tatt opp der tidlig på ’60-tallet. I senere tid har det vært arrangert «kulturuka», «Jazz i siloen», og nå nylig «Jazz på låven». Gården ligger vakkert til sentralt i Hakadal med fantastisk utsikt sørover. Det er bare å ta seg en tur.

30-årsregel og bøker for barn

Det er fortrinnsvis biler eldre enn 30 år (regnes som veteranbiler) som er velkomne på treffet, men har du en sjelden farkost, en spesiell traktor eller motorsykkel, så er det bare å stikke innom. Treffet får også besøk av en VW «bokbuss». Svovel fabrikk & butikk er navnet på en barnebokhandel som selger kvalitetsbøker for barn.

De tar med seg et assortert utvalg av bøker og brukte lekebiler. Filmen om T2-transporteren blir også i år vist i «kinolokalet» i fjøset.

– Det legges også opp til en presentasjon av en av bilene på treffet denne gangen, hvor eieren forteller litt om historien bak, sier Christian Frank.

Familiedag

– Vi ønsker å få til en familiedag på gården med veteranbiler i fokus, forteller Christian videre. Han har selv eiet flere veteranbiler opp gjennom årene, og stiller selv med tre stykker på treffet. – Å betrakte disse gamle bilene, gjør noe med oss. Bilen har jo satt dagsorden for livene våre i mer enn 100 år, legger han til. Det var ca. 40 kjøretøy innom i fjor, og arrangøren håper på minst like mange i år.

Tradisjonen tro blir det selvfølgelig kafé med servering av gode vafler og kaffe. Skulle værgudene slå seg helt vrange, vil det være muligheter for å trekke innendørs.

Artikkeltags