Årsaken til stengningen av Nittedal bibliotek, som ble iverksatt fredag 4. november, er en utskiftning av utlånssystemet. Bibliofil blir historie. Nå er det full gass for nyvinningen Quaria.

– Jobben er godt i gang og det betyr at vi må holde biblioteket stengt noen dager. Dette gjelder også for arrangementer. Videre er det slik at telefonhenvendelser ikke blir besvart, men ved behov kan det sendes epost til oss, sier biblioteksjef Ann Katrin Yri.

Purre-stans

For brukerne av biblioteket betyr systembyttet at det verken kan lånes eller leveres, selv for dem som normalt har adgang til biblioteket utenom åpningstiden.

– Det er nå i disse dagene heller ikke mulig å reservere eller bestille bøker.

- Hva med de av lånerne deres som har forfall på lånet før dørene åpnes igjen?

– De kan selvsagte beholde det fram til vi åpner igjen. Det blir ikke sendt ut purring, forteller Yri.

Det bare skjer

Overgangen fra Bibliofil til det nye Quaria ventes å gå smertefritt for lånerne. Du skal ikke trenge å måtte foreta deg noe spesielt, opplyser biblioteksjefen.

– Alle opplysningene om brukerne våre overføres til det nye systemet. De skal bruke samme lånekortnummer, og har de tilgang til meråpent bibliotek så videreføres den. Alle reserveringer følger også med over til det nye systemet, forklarer Ann Katrin Yri.

App i emning

Bibliofil-appen blir også historie. Enn så lenge er det ingen ny app for Quaria.

– Dette er under arbeid, og den er ventet å komme på plass litt utpå nyåret. I januar eller februar. Brukersidene til Quria er imidlertid responsive og tilpasser seg mobilvisning. Legger man den til som snarvei på telefonen, trenger man strengt tatt ikke noen app, opplyser Yri.

Er du av det slaget som stundom nyter e-bøker og slikt digitalt. Da skal du vite at det, ja det kan du bare fortsette med også mens det er stillstand ved biblioteket.

– Det er fortsatt mulig å lese e-bøker, lytte til lydbøker eller se film i de digitale appene Bookbites, Libby og Filmoteket. Der logger du inn som normalt med lånernummer og pin, forklarer biblioteksjef Ann Katrin Yri, som ønsker brukerne velkommen inn igjen i biblioteket fra fredag 11. november.