Ungdommens Holmenkollrenn regnes av mange som et uoffisielt NM i langrenn for 13/14-åringer, med 160 deltagere i hver klasse fra Vindbjart i sør til Senja i nord. For mange løpere er dette årets høydepunkt, da de får mulighet til å måle krefter med løpere fra hele landet.

Avdempede forventninger

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette var både bra, og ikke bra, sier Grønvold, som før start hadde litt avdempede forventninger til klassiskrennet. Det var bra fordi 4. plass er en god plassering, men han innrømte at det var litt ergerlig med de fem sekundene.

Lars Nordbø fra Asker sto nok en gang øverst på seierspallen, og på 3. plass var den gamle kjenningen Iven Bergersen fra Rælingen. Med andre ord de sammen som løperne som kriger med Eric i toppen av Sparebank 1 cup i Akershus.

Ask på 6. plass

En annen som kriger i toppen er Ask Fjøsne- Hexeberg. «Ask tok en sterk 15. plass i klassisk lørdag, her suser han inn til ledertid i fristil», kommenterte speakeren da Ask kom i mål. Han havnet til slutt på en knallsterk 6. plass, kun 16 sekunder bak vinneren Magnus Lunheim fra Øyer- Tretten og fem sekunder fra pallen. Embrik Nordset ble nummer 39 i klassisk og 44 i fristil, og Alfred Sæther Riise var ble nummer 59 i fristil.

Sigurd Storvik Grønvold fra Hakadal tok en fin 38. plass i fristil, 1.19 bak vinneren i klasse 14 år. Pia T. Aanensen i J13 var beste GIF-løper med en 114. plass. I klassisk var det bare tideler som skilte Andreas Ljåstad og Jesper Sande Granås fra HIL i G14. De ble nummer 65 og 67, men ble akkurat slått plasseringsmessig av GIFs Ingeborg Jacobsen som ble nummer 64 i J13.

Erle på 6. plass

Hos jentene imponerte Erle Haukaaen Stødle i fristil. Hun fikk en sterk 6. plass, ett minutt bak suverene Maria Sæther Verdenius fra Tolga. Dagen før ble hun nummer 33 i klassisk, men der var Maria Rutle med sin 24. plass NILs beste. Det var også en pokal til beste klubb splittet på jenter og gutter 13 og 14 år. Nittedals gutter ble nummer 5 av 105 lag og jentene ble nummer 17.

– Vi er kjempefornøyd med at vi har 16 ivrige, blide ungdommer som blir med på et slikt renn. Vi har flere sterke plasseringer i norgestoppen. Noen har ikke fått trent så mye på ski av forskjellige årsaker, men alle gjør en kjempeinnsats! Vi er her for å ha det gøy og konkurrere mot oss selv, sier Per Iver Nordset, som er en av trenerne i NIL.