Gå til sidens hovedinnhold

Ber om navneforslag for å feire slutten på coviddvalen

Nittedals kulturliv ser fram til å komme seg ut av covid-dvalen. Planleggingen av en storstilt gjenåpningsforestilling er i full gang, og nå kan du komme med innspill til tema og tittel innen 30. januar.

– Snart kan vi fryde oss over gode kulturopplevelser igjen. Akkurat dét har vi tenkt å feire i en forestilling med bredde, kvalitet og nyskapende samarbeidskonstellasjoner, sier prosjektleder for forestillingen, Henriette Elnes Vonen.

Planen er at denne gjenåpningsforestillingen skal innlede årets Kulturfaktor-festival i midten av september (uke 37), som en revitalisering for utøvere og publikum og en pangstart for kulturhøsten 2021.

Fikk pangstart i gave

Ideen om en gjenåpningsforestilling ble unnfanget da kulturenheten mottok en gave fra Sparebankstiftelsen i støtte til det lokale kulturlivet som har lidd under pandemien. Denne gaven kommer i tillegg til det stiftelsen har gitt direkte til lokalt foreningsliv.

– Vi landet ganske raskt på at vi ønsker å skape noe nytt i samarbeid med det frivillige kulturlivet, noe som gir en merverdi og som vi kan dele med nittedalspublikummet som har vært sultefôret på slike opplevelser det siste året, sier kultursjef Fredrik Glans. Han påpeker at mange har hatt, og har, det tungt.

– Da føles det veldig fint å kunne planlegge for det som skal skje i andre enden av korona-tunnelen, der lyset er, når vi kan åpne opp igjen for fullt.

Lokal merverdi

I oktober ble det gjennomført en vellykket idédugnad med flere titalls representanter fra frivillig kulturliv og kommunens kulturenhet der gjenåpningsforestillingen var hovedtema. Noen av de viktigste suksesskriteriene som ble trukket fram på idédugnaden var å bruke lokale kulturutøvere, å løfte amatører med profesjonelle krefter og å initiere nye samarbeidskonstellasjoner som kan jobbe på tvers av sjangere. Det at ungdom skal ha en viktig plass har også vært helt sentralt.

Arbeidet med å videreutvikle ideene ligger hos en prosjektgruppe ledet av Henriette Elnes Vonen. Hun har med seg Mariann Torsvik, Kari Moland, Svein Johnsen, Heidi Haraldsen og Katrine Vabog. Her jobbes det nå med å konkretisere innhold, elementer, uttrykksformer og samarbeidskonstellasjoner.

Hele Nittedals forestilling

Et viktig element ved prosessen rundt gjenåpningsforestillingen er at den skal tilføre energi og merverdi.

– Arbeidet skal ikke konkurrere med alt det fine som allerede foregår ute i foreningene, men snarere gi en boost, fremme samarbeidet og kanskje medvirke til rekruttering av både nye medlemmer og ideer, understreker prosjektlederen.

Prosjektgruppa ønsker nå innspill på hva forestillingen skal handle om og hva den skal hete. Hva bør tema, stikkord og tittel for forestillingen være? Send forslag til henriette.elnes.vonen@nittedal.kommune.no

– Vi ønsker at dette skal bli hele Nittedals forestilling, og vil derfor ha med innbyggerne på å skape innhold og navn. Alle bidragsytere er med i trekningen om et gavekort. Den eller de som har ideer som benyttes vil dessuten få stor innflytelse på gjenåpningsforestillingen og selvsagt også få fribilletter til premieren. Så her er det bare å kjøre på, oppfordrer Henriette Elnes Vonen.

PÅ SAMME MÅTE: Nye samarbeidskonstellasjoner er ett av målene for gjenåpningsforestillingen i september, akkurat slik det var med Gnist i 2019. Foto: Tanja F. Steen

Kommentarer til denne saken