Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagestyrer med råd til foreldre: – Søk om barnehageplass i god tid

– Mange venter med å søke barnehageplass til rett før fristen, men det er lurt å orientere seg tidlig om hva de ulike barnehagene tilbyr, sier Monica Bijmolen, styrer i barnehagen Espira Snurrefjellet barnehage.

Over 40.000 barn skal starte i barnehage i Norge til høsten. Å bestemme seg for barnehage er et av de viktigste valgene småbarnsforeldre må ta. Fristen for å søke barnehageplass i Nittedal kommune er 1. mars 2021.

Valg for flere år framover

– Dette stedet skal barnet ditt tilbringe store deler av dagen de neste fire til fem årene, så derfor er det lurt å bruke god tid på å sette seg inn i hva de ulike barnehagene tilbyr. Pedagogisk innhold, muligheter for fysisk aktivitet og mattilbud er viktige faktorer som du bør vurdere i tillegg til praktisk beliggenhet, mener Monica Bijmolen.

Du kan kontakte barnehagene angående besøk, men vær svært påpasselig med å følge smittevernreglene hvis besøk er mulig. Men snakk også gjerne med foreldre som har barn i de aktuelle barnehagene.

Samme pris for alle

Kommunale og private barnehager koster i utgangspunktet like mye. Hvert år vedtar Stortinget en makspris, og i år er denne satt til 3.230 kroner i måneden. Men matpenger kommer i tillegg, og dette varierer mellom barnehagene. Noen barnehager serverer tre måltider om dagen, mens du i andre må sende med matpakke.

– Dette er et svært viktig punkt, siden de fleste barn er i barnehagen hele dagen. Måltider og kosthold er en sentral del av både helse og læring, mener styreren i Espira Snurrefjellet barnehage.

Rett til barnehageplass

Når på året barnet ditt har rett til plass i barnehage, avhenger av fødselsdato. Barn som fyller ett år innen utgangen av august har rett til å få barnehageplass fra august. De som fyller ett år i september, oktober eller november har rett til å få plass i den måneden de fyller år. Barn som er født i desember har rett til plass påfølgende august det året de har fylt ett år, men du kan være heldig og få plass tidligere dersom du søker.

Søk på nettet

Selve søknaden sender du inn via kommunens nettsider. Du må være bosatt i kommunen du søker i. Hvis du er i ferd med å flytte og ikke har fått ny adresse ennå, kan du ta kontakt med din nye kommune for å få hjelp. Husk at du kan søke plass i flere barnehager og rangere dem etter prioritet.

Søknadsfristen er som tidligere år 1. mars. Link til kommunens hjemmeside med for å søke barnehageplass finner du HER!

Kommentarer til denne saken