Gå til sidens hovedinnhold

Avvikler lokale koronaregler – beholder kravet om munnbind

Kriseledelsen i Nittedal har opphevet de lokale reglene for breddeidrett og andre fritidsaktiviteter.

Den lokale forskriften her i bygda har tidligere satt begrensninger på at personer som er bosatt utenfor kommunen og som ikke har vært medlem i et idrettslag eller forening i Nittedal, ikke har hatt lov til å delta på organiserte samlinger eller andre fritidsaktiviteter i Nittedal.

Fra og med torsdag 3. juni er det den nasjonale covid-19-forskriften som gjelder for breddeidrett, treningssentre og andre fritidsaktiviteter, melder Nittedal kommune på nettet.

Den eneste lokale regelen som står ved lag, er kravet om munnbind. Påbudet om munnbind på offentlige steder forlenges til og med søndag 20. juni, skriver kommunen.

– Dette er enda et lite skritt i retning av å åpne samfunnet igjen. Det er lav smitte og få innlagte av covid-19 på sykehus nå. Mindre smitte i nabokommunene har også vært viktig for at vi nå letter på de lokale tiltakene for breddeidrett, treningssentre og fritidsaktiviteter, sier ordfører Inge Solli.

Se gjeldende koronaregler og anbefalinger i Nittedal

Mandag og tirsdag var det null nye smittetilfeller i Nittedal, mens det onsdag ble registrert to. Begge personene var i karantene fra før, melder kommunen. Torsdag var det igjen null tilfeller.

Mandag testet kommunen cirka 90 russ, og ingen av disse var positive.

Karantenestaus for skoler og barnehager var torsdag:

• Snurrefjellet barnehage – En avdeling i karantene

• Sørli skole – To klasser i karantene (femte trinn)

Kommentarer til denne saken