Det sier kafévert Birger Næss, som er på banen igjen med ny invitasjon. Tirsdag håper han på fullt hus i Borghild Rud-salen i Nittedal kirkestue. For det var et svært vellykket comeback for Operacafeen sist etter et langt opphold.

– Astrid Sandvand Dahlen vokste opp i Nittedal. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, der hun har studert sang hos blant annet Svein Bjørkøy. Repertoaret favner bredt, fra barokk til ny-musikk, men med en særlig vekt på det romantiske lied-repertoaret.

Hun er mye brukt som solist, og har spesielt mye erfaring med kirkemusikalske verk. Hun sang i Det Norske Solistkor i perioden 2002-2022. Nå er hun assisterende rektor på Follo folkehøgskole og underviser mye på skolens vokallinje, forteller Næss.

Han kan videre fortelle at Olga Jørgensen kommer tilbake. Hun er pianist med en mastergrad fra Norges musikkhøgskole i 2017.

Hun har også en mastergrad som operarepetitør fra samme høyskole.

Olga har opptrådt i en rekke land, bl.a. Storbritannia, Polen, Spania, Frankrike, Holland og Malta, både som solist og i kammergrupper, og hun har deltatt på en rekke internasjonale musikkfestivaler. Næss forteller at hun også har en spesiell lidenskap for kammermusikk og for å jobbe med sangere.

Nye bekjentskaper

– Vi skal også bli kjent med to nye sangere denne gangen, sopranen Amalie Kongssund og barytonen Halvor Melien. Amalie startet som sanger i barnekoret ved Den norske opera og ballett, og deltok i flere produksjoner også som solist.

Videre ble det Foss videregående skole, Toneheim folkehøgskole og Norges Musikkhøgskole. Hun har en bachelor i utøvende klassisk sang (PPU), og nå er hun i ferd med å avslutte sin master. Amalie har i perioder sunget i Den norske operas operakor og er mye brukt som solist i ensembler, konserter og prosjekter.

– Halvor er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og er en mye brukt baryton, både her hjemme og ute. Hans repertoar spenner fra barokk til samtidsmusikk. Han har medvirket på en rekke urframførelser og CD-innspillinger.

På Den norske opera og ballett har han sunget roller i Don Giovanni, Carmen og II Ritorno d'Ulisse. Han har sunget i operaoppsetninger rundt i Norge, og bl.a. sunget Papageno i en oppsetning av Tryllefløyten ved Municipal Theatre i Ho Chi Minh City!

– Hjertelig velkommen, både trofaste og nye gjester. Det blir sangfest, lover Næss.