En rekke pendlere våknet mandag til melding om at togene ikke går. Det gjorde heller ikke buss eller taxi, og dermed måtte pendlerne selv sørge for skyss.

– Det har vært arbeider flere steder langs Gjøvikbanen i helgen. Dessverre har vi ikke rukket å kjøre kontrollvirksomhet. Vi må ha en testkjøring før togtrafikken kan gå som normalt, sier pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane NOR .

Arbeidene har pågått siden onsdag og skulle etter planen vært avsluttet i dag, mandag 9. mai klokken 05.30.

Forvirring i Nittedal

På Nittedal stasjon var planen å ta i bruk spor to fra og med i dag tidlig. Sporet går over den nye brua øverst i Stasjonsveien og har plattform på sørsida av sporet, på motsatt side av stasjonsbygningen.

Blant annet hadde Kafforno planlagt et stunt på morgenkvisten i samarbeid med Bane Nor der de ville tilby en gratis kopp «friskbrygget kaffe» til alle som for første gang tok toget fra den nyåpna plattform to. Dette opplegget ble ikke helt som beregnet.

– Jeg regner med at dere har fått en del meldinger om dette allerede, men i tilfelle dere har ikke fått det: Bane Nor ble ikke ferdig med arbeidet likevel, så det er fremdeles ingen tog i dag, skriver en leser til Varingen:

– Det viser seg også at de oppdaget dette for sent selv, så det var heller ingen buss for tog tidligere i dag, og det er fremdeles veldig uregelmessig. Vy-appen viste ingen tog eller buss i det hele tatt da de fleste skulle reise på jobb, og mange fant ut på stasjonen at de ikke kunne komme seg på jobb. Det er helt sikkert mange skuffede kunder i dag.

Vanskelig å få sjåfører

– Når innså dere at dere ikke ville bli ferdig?

– Det har jeg ikke fått noe informasjon om. Jeg vil tro i løpet av natten, sier pressevakt Wang i Bane Nor.

Avisen Hadeland har en rekke ganger prøvd å få kontakt med pressevakt på Vy, uten å få svar. Vy skriver på sin nettside at de sliter med å få tak i transport, og at passasjerer må vurdere andre transportmidler. Wang forteller at det er forståelig at det er vanskelig å få tak i alternativ transport på så kort varsel.

– Det er ikke lett å få tak i sjåfører i en håndvending.

Går normalt fra Roa

Avisen Hadeland snakket med noen ansatte fra Vy som sto ved Gran stasjon mandag morgen. De kunne ikke uttale seg til pressen, men henviste til Vy sine hjemmesider og pressevakta.

Det de kunne fortelle er at toget går som normalt mellom Gjøvik og Roa, men at man derfra må ha alternativ transport. Det er estimert at togene skal gå som normalt fra klokken 16.00 mandag.

Ifølge Vy sin nettside er det stengt for togtrafikk mellom Roa-Grefsen. Alle tog er innstilt.

Det er dessverre få tilgjengelige busser/taxier i øyeblikket. Vi ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler, skrives Vy på sine nettsider.