Gå til sidens hovedinnhold

Andrine (16) fikk drømmestipend

Artikkelen er over 1 år gammel

Andrine Nilsson (født i 2002) ble nylig tildelt Drømmestipend i kategorien teater. Hun var en av 100 vinnere i Norge av stipendet på 15.000 kroner. 486 ungdommer ble vurdert i år.

Hun ble overrasket med at hun hadde vunnet stipendet da hun var på avslutning med filmvisning av Jungelboken i Flammen for alle medlemmene og foreldrene i Trollskogen Teater. Stipendet ble overrakt av ordfører Hilde Thorkildsen og Trond Olav Asperud fra Norsk Tipping.

Et forbilde

– Jeg har sett deg mange ganger på scenen, og kan si at det du gjør der gjør at jeg sitter med gåsehud, sa ordfører Hilde Thorkildsen i sin tale.

– Du ønsker å kunne leve av teater, har en drøm om å stå på en scene, men er også opptatt av hvordan teater og musikk kan brukes i arbeid med mennesker. Aldri gi slipp på drømmen, selv de dagene det virker lengst borte. Det er da du skal drømme, for det er da du når målet. Du er et forbilde for mange, og vi er veldig stolt av deg, sa ordføreren.

En anerkjennelse

Trond Olav Asperud fra Norsk Tipping understreket at stipendet er en anerkjennelse og et bevis på at det er noen flere enn den nærmeste slekta som har sett hva utøverne kan.

– Drømmestipendet er ikke kjempestort, men forhåpentligvis kan det hjelpe deg og de 99 andre vinnerne et lite steg på veien. Men minst like viktig som pengene er å gi unge utøvere et klapp på skuldra.

– For de ER blitt sett. Først av de lokale lærerne, deretter av en jury som ser på mange hundre utøvere, og så helt til slutt av en egen drømmejury. Forhåpentlig føles det som et lite puff i ryggen, i retning av større mål, sa Asperud.

Sist Nittedal fikk et Drømmestipend var i 2017, og da gikk det til den unge pianisten Mia Nguyen.

Vil berøre

Andrine er 16 år og går første året på Lillestrøm videregående skole - musikk, dans og dramalinja, med drama som hovedfag. Hun har vært med i Trollskogen i ni år, men også sunget i Soul Children og deltatt i UKM flere ganger.

I søknaden sin skrev Andrine at hun ønsker å ta en utdanning innenfor musikalteater, men at hun også har en stor drøm om å bruke dramakunnskap på andre plattformer.

– Teater handler nemlig ikke bare om å holde en dialog på en scene, eller å ha på seg de tøffeste kostymene. Jeg har lenge hatt et ønske om å kunne jobbe med mennesker. Dette med psykisk helse, spesielt blant ungdommer, er noe som fascinerer meg og som jeg har innmari lyst til å lære mer om, skrev hun.

Kommentarer til denne saken