Dette er andre året festivalen arrangeres av og med elever fra kulturskolen. Det blir konserter hver dag, piano-maraton, kunstutstilling og kunst-workshop.

Kunstutstilling

Elevene fra kulturskolens kurs i visuell kunst har denne våren arbeidet med collage og portretter.

Resultatet av disse arbeidene vises på en utstilling gjennom hele festivaluka i foajeen i underetasjen på Flammen. Utstillingen er kalt «Et tre som trenger løv».

Bak heisen nede i foajeen vil det gjennom hele uka stå et tre skrudd sammen av tømmer og lister. Treet trenger løvblader, og dette lages ved å trykke runde såkalte monotypier. Monotypi er en teknikk hvor man ruller farge på en plate, tegner i den våte fargen og trykker platen på et ark. Kulturskolens lærer i visuell kunst vil være til stede og hjelpe bidragsyterne i gang. Og her kan man bare droppe innom, det er ingen påmelding.

Konserter

Mandag blir det to sommergalla-konserter, en med de yngste elevene i Lillesalen og en med kulturskolens eldste elever i Storsalen. Her blir det et bredt repertoar med både soloinnslag og gruppespill.

Tirsdag holder Nittedal Strykeorkester sin årlige sommerkonsert i Storsalen. Her får vi høre hva Nittedals unge og lovende strykere har jobbet med denne våren.

Onsdagen starter med pianomaraton i foajeen utenfor biblioteket. Kom og lytt på kulturskolens pianoelever, hør tilfeldig forbipasserende spille eller sett deg ned og bruk tangentene selv. Her er alle hjertelig velkomne til å bidra med innslag, det er bare å stille seg i kø!

Senere på onsdag samles Søndre Nittedal skolekorps, Rotnes skolekorps og Hakadal skolekorps til konsert. Juniorkorpsene starter med en liten konsert på plassen utenfor Flammen, før hovedkonserten starter i Storsalen.

Torsdag blir det Nittedals Rock 2023 i Storsalen. Elevene ved kulturskolens rytmiske avdeling har den siste tiden hatt et samspillprosjekt som publikum vil få se resultatet av på denne konserten. Her får vi høre klassiske slagere fra Fleetwood Mac til Avril Lavigne.