De to siste årene har rogalendingen bodd i Skytta, med hele Norge som arbeidsplass. Turnélivet er satt litt på pause denne vinteren, men unntak av konserten i Flammen.

Tiden framover brukes i stor grad i studio der Aadland nå legger siste hånd på sitt tiende album. Det inneholder utelukkende eget materiale.

– Men jeg har planer om et nytt album med gjendiktninger av Bob Dylan også, påpeker den produktive låtskriveren og artisten.

Stor Dylan-tolker

Tom Roger Aadland er en av landets mest kritikerroste låtskrivere. En rekke av låtene hans har også blitt radiofavoritter; sanger som «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Alle dei i ei» er nok kjent for de fleste. Han er også aktuell som tekstforfatter på Hellbillies og Vamps nye album.

Aadland er kanskje aller mest kjent for å gjøre Dylan på norsk. Et par av albumene inneholder utelukkende gjendiktninger av Nobelpris-vinneren og han utvidet Dylan-repertoaret med en rekke 60-talls-klassikere for Det Norske Teatret sin suksessforestilling «Vikla inn i blått». Forestillingen ble belønnet med 5-ere og 6-ere på terningen, og Aadlands gjendiktninger ble genierklært i pressen.

Mellom Jokke og Homer

Hans forrige album «Motgift» fra 2021 består utelukkende av Aadlands egne låter, også det fikk strålende mottakelse: «Landets fremste Dylan-tolker leverer noen knallåter på egen hånd», skrev Aftenposten. Klassekampen var ikke mindre begeistret: «Det beste Aadland noen gang har gjort … Han kan til tider minne om en norsk Cohen, i balansegang mellom hverdag og mytologi, Jokke og Homer», skriver anmelderen der.

Torsdag 19. januar klokka 19.00 spiller han på hjemmebane i Kulturverket Flammen.

– Det blir solokonsert med stemme og gitar og fokus på sangene og tekstene. Jeg har tenkt å ta med meg den klassiske gitaren i tillegg til min gode, gamle stålstrengsgitar, sier Aadland.