De satser på slagerfest, arrangørene av vise- og lyrikkveldene, når de førstkommende fredag inviterer til jubileumsallsang i Flammen. På programmet står et knippe av de mest populære låtene. Den første som nevnes peker på en måte framover.

- Om 100 år er alltid glemt. Den synger vi alltid, ler Vigdis Gjelsvik, som siden starten har vært primus motor sammen med Magne Berg. Så langt har arrangementet rukket å bli 25 år, og de later ikke til å være glemt. Rundt 80 sangglade stiller opp hver gang.

Får synge av full hals

Det å være sammen om å synge er ifølge Gjelsvik sentralt under allsangkveldene.

- Jeg tror på fellesskapet i sang og musikk. Det gir oss rom for å kjenne litt på følelsene våre, om vi er glad eller trist, sier hun.

- For meg gir det en intens glede å være sammen og synge viser. Om folk kan få glede av å høre det vi gjør, blir jeg glad. Her får de også lov til å synge av full hals, noe vi sjeldent gjør ellers, påpeker hun.

Allsangen har dominert

Visesangerne startet i NIL-huset under navnet “Vise- og lyrikkforum”. Ønsket var å stimulere folkekulturen, og bidra til at bygdefolket opptrer med sang og lyrikk.

- De første årene oppnådde vi i noen grad det, men mest dreide det seg om allsang. Når det gjelder den folkelige deltakelsen, er det denne aktiviteten som har dominert, sier Magne Berg.

Med seg har de blant andre Tertitt Rynning, som i det siste har blitt en populær bidragsyter. Allsangerne har også noen gjester med seg som er nye i sammenhengen. Varaordfører og revyentusiast Inge Solli bidrar med “Revyvise” og “Lys og varme”. Varingens journalist Sigbjørn Høidalen har solid bakgrunn fra folkemusikken og bidrar med både munnharpelåt og visesang.

Kulturverket Flammen har vært samlingspunkt siden det sto ferdig. Det har også vært mottaker av alt overskudd fra allsangkveldene. Etter ferdigstillelsen har inntektene gått til utsmykking av kulturhuset. Slik blir det også med inntektene fra jubileumskvelden.