På fredag deltok derfor Ida Madeleine Fuglset, Lisa Fergusson Sørlien og Henrik Omland i senior-NM. Her gjorde Ida det best med en fantastisk 25. plass blant 103 jenter, etter ni treff på de to skytingene. Hun hadde med det veldig få juniorjenter foran seg på resultatlista.

Ida fikk også mye TV-tid, da hun startet tidlig og lenge lå "topp 3" på de forskjellige passeringspunktene. Lisa hadde litt problemer med å mestre de lumske vindforholdene i Vik og fikk 3-3 som skyteresultat. For Henrik ble skyteresultatet 0-3, det ble litt for mye bom for å hevde seg i seniorklassen.

Sterk 2. plass

På lørdag viste Vik seg fra sin beste side værmessig, med strålende sol og tilnærmet ingen vind. I norgescupfinalen er det de 30 beste i hver klasse som er kvalifisert. Her var det Henrik som lyktes best, og han endte på en knallsterk 2. plass i M17.

Fellesstarten ble et meget spennende løp. Henrik ledet ut etter de to liggende seriene med fullt hus på begge, men to bom på første stående gjorde at han falt ned til 4. plass. Men fullt hus igjen på siste stående skyting gjorde at han var med i medaljekampen.

Suverene Kasper Ågheim Kalkenberg var det ikke noe å gjøre med, men Henrik vant spurtduellen om 2. plassen, og sikret seg også 2. plassen totalt i norgescupen med dette. 18 treff på fellesstart er imponerende!

Fin 6. plass

Ida gikk også et meget sterkt løp og endte på 6. plass med 15 treff. Superløpet fra dagen før satt nok litt i beina, men 6. plass er jo uansett veldig bra. Det ga henne en 8. plass totalt i norgescupen. Ida fikk to bom på første liggende og havnet derved litt på etterskudd. Ni treff på de to neste skytingene sendte henne opp til 4. plass, men to bom på siste skyting sendte henne ned til 6. plassen som hun holdt på sisterunden.

Lisa hadde også på lørdag en litt dårlig dag på skytebanen. Sju treff på stående er godkjent, men åtte bom totalt blir for mye i dette selskapet. Hun endte på en 17. plass og ble nr. 25 totalt. Når det ikke klaffer helt på standplass kan det være greit å trøste seg med at farten i sporet var god. Det er noe å ta med seg til neste sesong, da hun skal opp i juniorklassen(20- 22 år). Så da er det bare å brette opp ermene og gjøre en god jobb på skytebanen til neste sesong.