– En elev ved Slattum skole har testet positivt for korona. Fredag ettermiddag og kveld tilbyr Nittedal kommune test til 170 personer slik at flest mulig unngår karantene, skriver kommunikasjonssjef Kristian Westgård i en pressemelding.

Det var fredag ettermiddag at det kom beskjed til smittevernteamet i Nittedal kommune om den positive testen. Det ble satt i gang undersøkelser av hvem som kan være nærkontakter, og dette arbeidet har resultert i at kommunen kalte inn 170 personer til test allerede fredag ettermiddag og kveld.

– Testingen omfatter alle elever ved første trinn som har vært på skolen onsdag og torsdag, og foreldre som har vært på foreldremøte for første trinn, sier Westgård.

Alle elever i norske skoler kan nå teste seg for å unngå karantene, og Nittedal kommune legger til rette for dette. De som er omfattet av testing fredag kveld skal ha fått direkte beskjed om oppmøtested og tid via skolens meldingssystem.

– At vi nå kan teste for å unngå karantene er veldig bra. Det sikrer at vi kan drive skolene med trygghet, sier ordfører Inge Solli.

– Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det krever veldig mye av kommunens ansatte som arbeider med smittevern. Jeg er mektig imponert, sier han.