Etter to unntaksår med korona blir det i år igjen et tradisjonelt arrangement med flaggheising, barnetog, taler og allsang på Nittedal ungdomsskole. Deretter blir det anledning til å kjøpe kaffe, kaker og vafler. Barna kan glede seg til pølser, is og brus, popkorn og lotterier. 5-klasseforeldrene på skolene på Rotnes og Sørli vil sørge for leker for barna.

Rotnes Skolekorps har i «alle år» stått for 17. mai-arrangementet i Rotnes-området. Flere har lurt på hvordan det blir med 17. mai på Rotnes i år. I 2018 og 2019 foregikk arrangementet på Rotnes skole som følge av byggingen av den nye skolen. Arrangementet er i år tilbake på Nittedal ungdomsskole, som er det naturlige samlingspunktet på Rotnes.

– Korpset har øvd på marsjer og marsjering, og musikerne gleder seg til igjen å spille i barnetoget etter to år med korona-restriksjoner, sier Clausen.

17. mai-dugnaden er en av de viktigste inntektskildene for korpset. Korpset har hatt god rekruttering de seneste årene, og alle korpsforeldrene står på for å få til et mest mulig vellykket arrangement. Det er ventet fint vær og masse folk, så det kan være lurt å ta med egne stoler å sitte på. sier hun.